Frej Levin

Frej Levin

”If there is no struggle, there is no progress” - Frederick Douglass

Mitt mål som tränare är att få dig prestera bättre i ditt dagliga liv och idrott med en förbättrad kroppskännedom och korrekta rörelsemönster.

Styrka, kondition, rörlighet, balans och koordination är alla lika viktiga delar för att bygga en stark fungerande kropp. Genom att få en jämn balans i kroppen och arbeta med rätt muskler vid rätt tillfälle samt lära oss generera kraft från mittpunkten av din kropp håller vi oss även skadefria och friskare.

”I dagens pressade samhälle är det viktigt att varje insats som görs ger resultat! För att få en hälsoekonomisk effekt måste träning vara effektiv, rolig och det måste finnas ett systemtänkande där man enkelt utvecklar träningen för individen.” Olof Elwin, Spartan

Som aktiv idrottare och tävlingsatlet lägger jag väldigt mycket av min egna tid på att förfina min egna träning och vet därav vikten av ett effektivt träningsprogram och att skador kommer försämra min egna prestation. Därför är alltid syftet att fungera optimalt, hålla mitt immunförsvar på topp och träna smart. Forskning visar på att nedsatt rörlighet och stelhet är riskfaktorer för skador i och med att vi då överbelastar fel delar i kroppen. Därför är alltid förmågan att kunna ha rörlighet för grundläggande mänskliga positioner alltid viktigast för mig innan belastning tillkommer.

Min inspiration finner jag från coacher som Mike Boyle, Gray Cook, Charlie Weingroff, Louie Simmons, Kelly Starett, Dan John, Greg Everett m.fl.

Är du intresserad av mitt tillvägagångsätt för att du ska nå dina mål?
Maila mig för en tidsbokning och kostnadsfri konsultation.

Läs mer nedan om mina utbildningar och referenser.

Dela på Facebook

UTBILDNINGAR

 • Personlig tränare
 • Certifierad kettlebell instruktör (IKSFA, Spartan)
 • CrossFit trainer level 1
 • Certifierad ultimate sandbag coach
 • Tränad under Ivan Ivanov i Bulgarian bag
 • Workshop 3D träning
 • Utbildad inom SISU och riksidrottsförbundet
 • Riksidrottförbundet – Gruppträningsinstruktör
 • SISU  - Grundtränarutbildning nivå 1
 • SISU - Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar
 • SISU – Fystränarutbildningen
  • Funktionell grundträning
  • MAQ
  • Styrka, explosivitet
  • Kondition
  • Kombinationsträning
  • Löpskolning
  • Spänst, snabbhetsträning
  • Kost
  • Seniorer
  • Barn och ungdom

REFERENSER

”When I hired Frej as a personal trainer for a year I gave him a ”dream goal” that sounded totally impossible from where I was, and a handful of more realistic goals as well. He set up a workout program for me that felt fun and just doable within my current fitness level, and every couple of weeks he modified it a little, so that it was always fun and just doable within my current fitness level. Much to my surprise, I have achieved most of my lesser goals in only 9 months of the program, and the dream goal, while still not within reach, is looking like it could be achievable”
- Riia

Riia, ville ge sig själv en 50 års present, lära sig att gå på händer. Med en bra stegvis plan lyckades vi nå detta mål tillsammans och samtidigt stärka upp många andra delar av kroppen under resans gång.

”Frejs kunskap och engagemang ger oss en edge som jag har svårt tro något annat lag i våran serie kan matcha.”
- Jim Enbom, f.d. Plannja spelare och huvudcoach för LF Future

”Det har verkligen känts som att man har fått ut så mycket som det går och upplägget kräver verkligen att man ger max! Känns också som att träningen har varit bra anpassad just till basket. Jag tror vi kommer få ut mycket i vinter tack vare campet"
- Erik Edin, LF Future, BC Luleå

”Jag känner mig starkare och bättre på plan när jag spelar. Känner mig även betydligt explosivare på planen. Jag har alltid varit orörlig i baksida lår vilket jag jobbar på med olika stretchövningar. Jag känner att jag hänger med i allt vi gör och att jag blir rörligare och starkare hela tiden. Det känns som att det här upplägget verkligen fungerar och ger resultat.”
- Per Antilla, LF Future

LF Future ville som alla lag och atleter bli starka, snabba och skadefria till detta gjorde vi ett skräddarsytt program där vi även tillsatte en mental edge av att hårt arbete lönar sig. Med ett bra program som foksuerar på hur vi rör oss i rätt positioner och hur vi skapar kraft tillsammans med en bra taktik och idrottsstrategi kommer man långt och Jim har i skrivande stund tagit laget till superettan i basket. 

”Jag upplevde tydlig förbättring från vecka till vecka, trots att jag bara genomförde ett intervallpass per vecka utöver min egen planerade träning. Jag är nöjd med utfallet och skulle tveklöst lita på Frej Levin att sköta mer av min träning.”
- David Backteman, OCR World Championship participant,       Ashihara Karate World Championship participant

David är en komplett atlet men ville finjustera sin löptid och framförallt få ut mer effekt av just löpningen inom OCR. Vi arbetade under perioden med olika typer av högintensiva och mjölksyra intervaller för löpning och även ett kettlebell program som gick på sidan om för att få ut en högre tolerans och helkropps effekt. Utöver detta bedrev David sin vanliga träning på sidan om och för att undvika överträning skapades en träningsplanering för att få en översikt av träningen och för att kunna planera in lågintensiva pass och teknikpass på rätt ställe.

”Tack så hemskt mycket för all hjälp! Du har verkligen gett mig i inspiration och ett nytt sätt att tänka när man utför övningarna!”
- Henrik

Henrik ville ha ett traditionellt styrkeprogram för hypertrofi, vi tog fram ett program med mycket volym men fick även tid till att lära in ett hållbart tänk kring och arbeta med rätt muskler vid rätt tillfälle samt lära oss generera kraft från mittpunkten av kroppen med en god positionering som grund.