Till nyhetsarkivet
2020-03-12

Gällande Corona-viruset (Covid-19)


[Uppdaterad 2021-12-21] Vi kommer att fortsätta hålla StiL öppet för TRÄNING-GLÄDJE-ENERGI så länge vi av myndighet inte blir anmodade till annat! Vi fortsätter göra allt för att undvika trängsel där sådan kan uppstå och ser till att rengöra maskiner/vikter efter oss när vi tränar. Vänligen respektera detta när du tränar i anläggningen. Vi har en moralisk plikt att minska smittspridningen i samhället och gör allt som står i vår makt för att våra medlemmar ska känna sig trygga och säkra i vår verksamhet. Nedan listar vi fortlöpande förutsättningarna för hur vi som anläggning fortsatt ska kunna hålla öppet, och du som medlem ska kunna fortsätta träna, tryggt och säkert, hos oss.

Vi på StiL har tagit fram en strategi med anledning av risken för denna spridning.
Vi tar detta på största allvar och följer myndigheternas senaste rekommendationer.

Har du valmöjlighet vilken dag/tid du tränar under veckan?
Se gärna vår graf över när det är mycket folk i anläggningen och välj en tid då det är lugnare.
Då blir det lättare att hålla avstånd och vi glesar ut potentiell trängsel ytterligare.

 • VAD GÖR VI NU? Gäller från 23 december tillsvidare.
  - Vi fortsätter att hålla vår anläggning öppen för dig som vill fortsätta att träna och röra på dig, på ett säkert och tryggt sätt.
  - Max antal besökare samtidigt i anläggningen begränsas till 200 personer.
  - Undvika trängsel: Vår verksamhet ska jobba för att undvika trängsel. Alla anställda tar ansvar för att, vid upplevd trängsel någonstans i anläggningen, påtala detta och be medlemmar hålla avstånd. Minst en meter, axel till axel.
  Allmänt:
  - Vi utför dagligen grundliga städrutiner via vår leverantör ISS. Utöver detta desinfekterar vi hela anläggningen rutinmässigt (ca 5 ggr/vecka) via speciell aerosolmaskin och det virusbekämpande medlet Tersano Ozonvatten.
  - Ytor som av utrymmesskäl inte behövs just nu har stängts ned. Likaså gäller utrustning som inte behövs, dessa har rengjorts och ställts undan tillsvidare.
  - Vi förstärker antalet sprayflaskor (för desinfektion av utrustning när du tränat) och antalet torkpapper, samt ställer ut mer handsprit på utvalda platser i anläggningen. Även väggfasta hållare med handsprit är uppsatta runt om i anläggningen.
  - Vi har uppdaterat innehållet i sprayflaskorna i anläggningen. Numera använder vi oss av Tersano Ozonvatten i alla sprayflaskor som finns i anläggningen.
  - Massagepersonal erbjuder möjligheten att jobba med munskydd/visir vid behandlingar.

  Personal:
  - All personal som kan jobba hemifrån gör det när tillfälle ges. 
  - Alla anställda som har förkylningssymptom stannar av säkerhetsskäl hemma till dess att hen är symptomfri, och sedan ytterligare två dagar.
  - Har en åtgärdsplan för den händelse att det uppdagas att medlem/personal vistats i anläggningen och varit smittad med covid-19, asymtomatiskt (dvs utan symptom).

  Gruppträning/Sektionsverksamhet:
  - Vi begränsar på nytt antalet deltagare på våra pass utifrån salarnas storlek. Detta för att kunna hålla avstånd. Se StiL appen eller hemsidan för mer info.
  - Sektionsverksamheten fortsätter enligt plan så länge inte Luleå kommun inför restriktioner på de anläggningar våra aktiviteter genomförs (Porsöhallen, Badhus mfl.).
  - Utomhusträning med Längd, Orientering, Löpning, påverkas inte.
  - Sektionsverksamheten med resor/aktiviteter följer rådande läge och anpassar inför varje planerad resa.

  Övrigt:
  - Från och med 17 maj 2021 återgår vi till normala regler kring frysning av träningskort. Är du fortsatt i riskgrupp och/eller har strul med vaccinationen, kontakta receptionen för mer info.
  - Vi fortsätter med generösa bemannade öppettider vardagar, allt för personlig kontakt och nära till information.
  - För dig som medlem är anläggningen öppen som vanligt via slussen (05-24).
  - Vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa här.

 • HEMMATRÄNING: Är du fortsatt orolig att vistas i anläggningen? Vi erbjuder, via sociala medier och nyhetsbrev, flera olika varianter av hemmaträning som du som medlem enkelt kan utföra i hemmet.
  - Här hittar du oss på Instagram och Facebook .
  - Här hittar du nyhetsbrev innehållande hemmaträningstips: Nyhetsbrev 1, Nyhetsbrev 2

 • VAD KAN DU GÖRA NU?
  - Varmt välkommen att träna i vår anläggning. 
  - Man ska aldrig träna när man känner sig sjuk, Corona-virus eller inte. Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  - Har du valmöjlighet vilken dag/tid du tränar under veckan? Se gärna vår graf över när det är mycket folk i anläggningen och välj en tid då det är lugnare. Då blir det lättare att hålla avstånd och vi glesar ut potentiell trängsel ytterligare.
  - Undvik trängsel: Känner du att det blir trångt på en yta, uppmärksamma detta på ett respektfullt sätt för att på ett enkelt sätt lösa situationen.
  - Har du möjlighet, byt om och duscha hemma i samband med din träning. Allt för att minimera risken att bli utsatt för smitta. Möjlighet att låna skåp finns på plan 1, 2 & 3, för att lämna träningsväska/kläder m.m. Kontakta reception.
  - Om du redan sitter i karantän, antingen frivillig eller beordrad, stannar du hemma.
  - Håll minst 1 meters avstånd till andra (axel till axel) både inomhus och utomhus.
  - God personlig hygien är fortsatt viktigt. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
  - Rengör maskiner/utrustning efter dig, just nu är ju detta viktigare än någonsin.
  - Tränar du gruppträning, tvätta och sprita händerna ordentligt innan och efter passet. Se till att inte röra händer/fingrar i ögon/mun medan du tränar. 
  - Följer sjukvårdens rekommendationer vid en eventuell påkommen smitta individuellt, både efter symptom eller asymtomatiskt, samt informerar StiL som anläggning för smittspårning.
  - Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du kontakta 1177 för att se vad som gäller i Norrbotten just nu, för att lämna prov för covid-19, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.
  - Granska rykten kritiskt innan du för dom vidare till tredje person.
  - HEMMATRÄNING: Är du inte sjuk, men ändå orolig att besöka allmänna platser som StiL? Se info högre upp för tips och länkar.
  - Följ uppdateringar på Folkhälsomyndighetens hemsida (regelbundna pressträffar m.m.) samt hemsidan Krisinformation för senaste information.
  Om du har ytterligare frågor, ringer du till receptionen (0920-49 24 60) eller mejlar oss (info@mittlivsstil.se).

Frågor och svar om Corona-virus finns på Folkhälsomyndighetens hemsida samt på Världshälsoorganisationens hemsida.

[IN ENGLISH]

Dela på Facebook