Till nyhetsarkivet
2020-03-12

Gällande Corona-viruset (Covid-19)


[Uppdaterad 2020-10-23] Läget om smittspridningen av Corona-viruset ändras kontinuerligt vecka för vecka. Att hålla sig uppdaterad på utvecklingen är därför nödvändigt för att ta relevanta beslut underbyggt med kunskap och med fokus på att ta ansvar för att minimera smittspridningen av viruset i vårt samhälle.

Vi på StiL har tagit fram en strategi med anledning av risken för denna spridning.
Vi tar detta på största allvar och följer myndigheternas rekommendationer.

VAD GÖR VI NU?
- Från och med 1 juli jobbar personalen på StiL återigen som vanligt efter att ha varit korttidspermitterad sedan 1 april -20.
- Från och med 1 september har vi vanliga öppettider i receptionen igen, se öppettider här.
- För dig som medlem är anläggningen öppen som vanligt via slussen (05-23).
- Vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa här.
- Direktiven, med förbjudna sammankomster över 50 personer, är inget som berör oss som träningsanläggning. Vi fortsätter att hålla vår anläggning öppen för dig som vill fortsätta att träna och röra på dig. Gäller till dess att vi av myndighet blir anmodade att göra annat. 
- HEMMATRÄNING: Är du fortsatt orolig att vistas i anläggningen? Vi erbjuder, via sociala medier och nyhetsbrev, flera olika varianter av hemmaträning som du som medlem enkelt kan utföra i hemmet. Följ oss på Instagram och Facebook för att inte missa något.
- Vi utför dagligen grundliga städrutiner via vår leverantör ISS. Utöver detta desinfekterar vi hela anläggningen rutinmässigt (3-4 ggr/vecka) via speciell aerosolmaskin och det virusbekämpande medlet Life Clean.
- Ytor som av utrymmesskäl inte behövs just nu har stängts ned. Likaså gäller utrustning som inte behövs, dessa har rengjorts och ställts undan tillsvidare. 
- Vi ställer ut handsprit på utvalda platser i anläggningen, även väggfasta hållare med handsprit är uppsatta.
- Vi har ytdesinfektion i alla sprayflaskor som finns i anläggningen.
- Vi ställer in alla organiserade event som planerats in under hösten 2020, och som skulle skapat folksamlingar över femtio personer. 
- All personal som kan jobba hemifrån gör det när tillfälle ges.
- Alla anställda som har förkylningssymptom stannar av säkerhetsskäl hemma till dess att hen är symptomfri, och sedan ytterligare två dagar.
- Har en åtgärdsplan för den händelse att det uppdagas att medlem/personal vistats i anläggningen och varit smittad med covid-19, asymptomiskt (dvs utan symptom).
- Från måndag 31 augusti justerar vi upp antalet deltagare på gruppträningspassen till ca 75% av max, gäller tillsvidare.
- Seniorverksamheten är igång igen i en lightversion från onsdag 14 oktober. Som vanligt på ett säkert sätt både ur tränings- och smittsynpunkt.
- Från och med mitten på juni kör vi Box pass igen. Håll koll i appen för uppdaterad information gällande gruppträning.
- Sektionsverksamheten har startat upp igen i och med att studenterna är tillbaka på campus, gäller tillsvidare. Håll koll i appen för bokning av pass.
- Verksamhetsmässigt har vi en strategi, gentemot personal och medlemmar, vad som händer om det skulle bli så att vi i framtiden bli anmodade (av myndighet) att stänga anläggningen.
- Vi har lättat upp reglerna kring frysning av träningskort för dig som är i riskgrupp (senior eller underliggande sjukdom), kontakta receptionen för mer info.

VAD KAN DU GÖRA NU?
- Genom att behålla ditt StiLkort, och stanna kvar hos oss även när du inte kan eller vill nyttja det till fullo, gör du det möjligt för oss att kunna fortsätta skapa starka träningsupplevelser tillsammans även i framtiden. 
- Har du möjlighet att byta om och duscha hemma i samband med din träning så är senaste rekommendationen från myndigheter detta. Allt för att minimera risken att bli utsatt för smitta.
- Om du redan sitter i karantän, antingen frivillig eller beordrad, stannar du hemma.
- Man ska aldrig träna när man känner sig sjuk, Corona-virus eller inte. Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
- Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
- God personlig hygien är ännu viktigare än tidigare. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
- Rengör maskiner/utrustning efter dig, just nu är ju detta viktigare än någonsin.
- Följer sjukvårdens rekommendationer vid en eventuell påkommen smitta individuellt, både efter symptom eller asymptomiskt, samt informerar StiL som anläggning för smittspårning.
- Granska rykten kritiskt innan du för dom vidare till tredje person.
- HEMMATRÄNING: Är du inte sjuk, men ändå orolig att besöka allmänna platser som StiL? Vi erbjuder flera olika varianter av hemmaträning som du som medlem enkelt kan utföra i hemmet utan några speciella redskap. Håll utkik på våra sociala medier, FACEBOOK och INSTAGRAM.
- Följ uppdateringar på Folkhälsomyndighetens hemsida (regelbundna pressträffar m.m.) samt hemsidan Krisinformation för senaste information.
Om du har ytterligare frågor, ringer du till receptionen (0920-49 24 60).

Vi kommer från och med nu regelbundet att uppdatera den information vi publicerat gällande situationen här på hemsidan.

Frågor och svar om Corona-virus finns på Folkhälsomyndighetens hemsida samt på Världshälsoorganisationens hemsida.

[IN ENGLISH]

Dela på Facebook