Till nyhetsarkivet
2020-03-12

Gällande Corona-viruset (Covid-19)


[Uppdaterad 2020-06-30] Läget om smittspridningen av Corona-viruset ändras påtagligt från dag till dag. Att hålla sig uppdaterad på utvecklingen är därför nödvändigt för att ta relevanta beslut underbyggt med kunskap och med fokus på att ta ansvar för att minimera smittspridningen av viruset i vårt samhälle.

Vi på StiL har tagit fram en strategi med anledning av risken för denna spridning.
Vi tar detta på största allvar och följer myndigheternas rekommendationer.

VAD GÖR VI NU?
- Från och med 1 juli jobbar personalen på StiL återigen som vanligt efter att ha varit korttidspermitterad sedan 1 april -20.
- Under sommaren har vi begränsade öppettider i receptionen, se öppettider här.
- För dig som medlem är anläggningen öppen som vanligt via slussen (05-23).
- Vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa här.
- De senaste direktiven, med förbjudna sammankomster över 50 personer, är inget som berör oss som träningsanläggning. Vi fortsätter att hålla vår anläggning öppen för dig som vill fortsätta att träna och röra på dig. Gäller till dess att vi av myndighet blir anmodade att göra annat. 
- HEMMATRÄNING: Är du orolig att vistas i anläggningen just nu? Vi erbjuder, via sociala medier och nyhetsbrev, flera olika varianter av hemmaträning som du som medlem enkelt kan utföra i hemmet. Följ oss på Instagram och Facebook för att inte missa något.
- Vi har utöver våra ordinarie, grundliga, städrutiner via ISS schemalagt personalen för regelbunden avtorkning av ytor som vi alla berör. Allt från maskiner till handtag etc. Desinfektion via speciell maskin genomförs normalt rutinmässigt, dock ej under perioden 7 juli - 17 augusti.
- Ytor som av utrymmesskäl inte behövs just nu kommer att stängas. Likaså gäller utrustning som inte behövs, dessa kommer att rengöras och ställas undan. 
- Vi ställer ut handsprit i områden där det kan behövas för att underlätta att hålla rent
[låt dom få stå kvar så att alla medlemmar kan nyttja!!]
- Vi har ytdesinfektion i alla sprayflaskor som finns i anläggningen.
- Stafesten 2020 är inställt. 
- Vi ställer in alla event som planerats in för den närmaste tiden (t.o.m augusti) och som skulle skapat folksamlingar. 
- All personal som kan jobba hemifrån gör det när tillfälle ges.
- Alla anställda som har förkylningssymptom stannar av säkerhetsskäl hemma till dess att hen är symptomfri, och sedan ytterligare två dagar.
- Från måndag 23 mars begränsar vi gruppträningen, gäller tillsvidare: Seniorpass pausas, deltagarantal begränsas,
- Från och med mitten på juni kör vi Box pass igen. Håll koll i appen för uppdaterad information gällande gruppträning.
- Från måndag 23 mars begränsar vi sektionsverksamheten, gäller tillsvidare: Armbrytning, UV rugby och Kanotpolo pausas, övrig verksamhet begränsas till antal träningspass. Håll koll i appen för uppdaterad information gällande sektionsträning.
- Verksamhetsmässigt har vi en strategi, gentemot personal och medlemmar, vad som händer om det skulle bli så att vi i framtiden bli anmodade (av myndighet) att stänga anläggningen.
- Vi har lättat upp reglerna kring frysning av träningskort för dig som är i riskgrupp (senior eller underliggande sjukdom), kontakta receptionen för mer info.

VAD KAN DU GÖRA NU?
- Genom att behålla ditt StiLkort, och stanna kvar hos oss även när du inte kan eller vill nyttja det till fullo, gör du det möjligt för oss att kunna fortsätta skapa starka träningsupplevelser tillsammans även i framtiden. 
- Har du möjlighet att byta om och duscha hemma i samband med din träning så är senaste rekommendationen från myndigheter detta. Allt för att minimera risken att bli utsatt för smitta.
- Om du redan sitter i karantän, antingen frivillig eller beordrad, stannar du hemma.
- Man ska aldrig träna när man känner sig sjuk, Corona-virus eller inte. Stanna hemma om du är krasslig.
- Håll avstånd mellan varandra i anläggningen.
- God personlig hygien är ännu viktigare än tidigare. Se till att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten innan du använder handsprit.
Vänligen respektera detta!
- Rengör maskiner/utrustning efter dig, just nu är ju detta viktigare än någonsin.
- Granska rykten kritiskt innan du för dom vidare till tredje person.
- HEMMATRÄNING: Är du inte sjuk, men ändå orolig att besöka allmänna platser som StiL? Vi erbjuder flera olika varianter av hemmaträning som du som medlem enkelt kan utföra i hemmet utan några speciella redskap. Håll utkik på våra sociala medier, FACEBOOK och INSTAGRAM.
- Följ uppdateringar på Folkhälsomyndighetens hemsida (regelbundna pressträffar m.m.) samt hemsidan Krisinformation för senaste information.
Om du har ytterligare frågor, ringer du till receptionen (0920-49 24 60).

Vi kommer från och med nu regelbundet att uppdatera den information vi publicerat gällande situationen här på hemsidan.

Frågor och svar om Corona-virus finns på Folkhälsomyndighetens hemsida samt på Världshälsoorganisationens hemsida.

[IN ENGLISH]

Dela på Facebook